FinanciEle administratie

Uw administratie uitbesteden biedt u allerlei voordelen. Uw cijfers worden regelmatig verwerkt, waardoor u gedurende het jaar inzicht in uw situatie heeft. Samen nemen wij uw administratie door en u krijgt advies van ons. Het uitbesteden van administratie levert u een financiële monitor op en meer tijd voor het ondernemen. Het kan handig zijn om een administrateur bij u op kantoor te hebben. Verwerkt u de administratie liever (gedeeltelijk) zelf. Administratie uitbesteden kan op uw manier.


Belastingaangifte

Het jaarlijks indienen van de belastingaangifte kost u veel kostbare tijd. Tijd die u beter kunt besteden. Wij kunnen u bij het uitvoeren van uw belastingaangifte ondersteunen, hebben ruime ervaring met het indienen van uw belastingaangifte en zijn bekend met de fiscale aftrekposten. Naast het regelmatig geven van tips en informatie bieden wij hulp bij de onderstaande belastingaangiften:

 • Omzetbelasting
 • Loonheffing
 • Inkomstenbelasting
 • Vennootschapsbelasting
 • Dividendbelasting

In zeer complexe fiscale zaken wordt samengewerkt met een register belastingadviseur.


Salarisadministratie

Het voeren van uw salarisadministratie vereist een hoop tijd en kennis van zaken. U moet de wet- en regelgeving bijhouden, wijzigingen in cao's en bedrijfstakregelingen volgen en uw loonstroken op tijd en foutloos versturen. Uw salarisadministratie uitbesteden biedt u ondersteuning in het voeren van een correcte salarisadministratie.


Financieel advies

Bij het bepalen van de koers van uw bedrijf kan financieel advies u ondersteunen in het maken van de juiste beslissingen. Wij bekijken uw strategie en doelstellingen vanuit het financiële perspectief en laten u graag zien wat de gevolgen van uw beslissingen zijn voor de financiële kant van uw bedrijf. Bij het nemen van de juiste beslissingen kijken we verder dan alleen uw cijfers. U heeft de financiële coach voor ondernemers tot uw beschikking, tegen een aantrekkelijk tarief. Denk aan de volgende mogelijkheden:

 • Financiële invalshoek voor het bepalen van uw koers;
 • Financieel jaarplan voor uw strategie en doelstellingen;
 • Periodieke managementrapportage met prognoses voor uw situatie;
 • Investeringsanalyse en rendementsberekening op investeringen;
 • Liquiditeitsprognose.

Management informatie

Maakt u als ondernemer nog tijd vrij om uw cijfers kritisch door te nemen? Zijn uw doelstellingen en strategie nog in lijn met de resultaten? Misschien wordt het hoog tijd bij te sturen met voldoende managementinformatie. Een veranderende economie of markt en omgevingsfactoren vragen om een koersbepaling van uw onderneming. Met de juiste cijfers in handen heeft u voldoende managementinformatie en kunt u gefundeerd beslissingen nemen. Wij kunnen u helpen bij het verzamelen van de gegevens en deze omzetten naar bruikbare informatie. Met de juiste cijfers in handen kunt u snel actie ondernemen. Stijgende loonkosten, dalende omzet, resultaten van promotie, ziekteverzuim en groei in de marge. Cijfers die u in staat stellen om gericht bij te sturen.


Jaarrekening

Een jaarrekening biedt u een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van uw onderneming. Deze moet u in een aantal gevallen deponeren bij de Kamer van Koophandel. Naast deze verplichting stelt een jaarrapport u in staat om conclusies te trekken over het rendement, de omvang en het vermogen van uw onderneming. Met een jaarrekening heeft u inzicht in het verleden en kunt u richting geven aan de toekomst. Uw jaarrapport wordt in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving samengesteld. Voor een BV gelden meer uitgebreide regels dan voor een eenmanszaak of VOF.


Interim Management

Heeft u een achterstand in uw administratie te verwerken? Of zoekt u een controller voor het uitzetten van financiële acties? U kunt terecht voor de volgende functies:

 • Junior / Senior Administrateur
 • Financieel / Business Controller

Ook handig bij ziekte op cruciale momenten of langdurige afwezigheid van administratief personeel.

De ZZP en MKB ondernemer ondersteunen wij proactief bij het inzichtelijk maken van zijn cijfers. Het in begrijpbare taal uitleggen van de cijfers staat daarbij voorop. Grotere bedrijven bieden wij de mogelijkheid aan de functie van controller op parttime basis af te nemen. Deze controller ondersteunt dan het management bij het financiële beleid, stelt branche-specifieke management-rapportages op en formuleert concrete vervolgacties.